Lietuviai tarp geriausių pasaulyje skaitmeninių inovacijų kūrėjų.

Po pandemijos ribojimų į įprastas vėžes grįžusio pasaulinio technologinių inovacijų konkurso „World Summit Awards“ (WSA) finalinis renginys buvo dosnus laurų lietuviams.

Net trys lietuviškos komandos, kurios buvo atrinktos iš 8000 konkursantų, dalyvavo „WSA“ baigiamajame renginyje. Mūsų UAB „Coetus“ komanda,  UAB  „Vedliai“ ir  UAB „Citify Pro“ dalyvavo Meksikoje  tris dienas trukusiame renginyje.

UAB Coetus komanda pasiekė didelį pasisekimą tarptautiniame technologinių inovacijų konkurse “World Summit Awards” (WSA) su skaitmeninės miškų stebėsenos projektu „Miškų stebėjimo sistema: Rūpi kiekvienas medis“ („Every tree matters: Forest monitoring system“).

Dalyvavimas „WSA“ baigiamajame renginyje yra didelė garbė ir svarbus žingsnis UAB „Coetus“ komandai. Konkurse dalyvaujantys projektai sprendžia pasauliui aktualūs iššūkius. UAB „Coetus“ sukūrė miškų stebėjimo sistemą, kuri leidžia tiksliai sekti ir stebėti miškų būklę, suteikiant informaciją apie kiekvieną medį. Tai ne tik svarbus žingsnis siekiant išsaugoti ir apsaugoti mūsų miškų išteklius, bet ir prisideda prie tvarios aplinkos ir gamtos apsaugos.

Renginio metu UAB „Coetus“ komanda turėjo galimybę pristatyti savo projektą tarptautinėje arenoje ir dalintis savo vizijomis su tarptautiniais ekspertais, mentoriais ir inovacijų pasaulio profesionalais. Ši patirtis ne tik suteikė vertingų žinių, bei naujų įžvalgų ir idėjų.

UAB „Coetus“ , UAB  „Vedliai“ ir  UAB „Citify Pro“  dalyvavimas „WSA“ baigiamajame renginyje atskleidžia Lietuvos inovacijų potencialą ir išskirtinę mūsų šalies talentų bei gebėjimų įtraukti į tarptautinę technologinių inovacijų bendruomenę. Tai yra puikus pavyzdys, kaip Lietuvos komandos gali išsiskirti tarptautinėje konkurencijoje ir kurti sprendimus, kurie turi teigiamą poveikį mūsų visuomenei ir aplinkai.

“WSA” konkurse skaitmeninių inovacijų kūrėjai kiekvienais metais varžosi aštuoniose visuomenei svarbiose srityse: įtraukimo, sveikatos, švietimo, pilietiškumo, verslumo, kultūros, gamtosaugos ir urbanistikos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *